גבינות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לדעת מה החוקים בבחירת הגבינה הבריאה ביותר, כלומר כשאני באה לקנות גבינה למה כדאי לשים לב? לדוגמא, ככל שיש פחות שומן רווי? מה מבחינת שאר השומנים, חד בלתי רווי/ רב בלתי רווי, מה כדאי שיהיה הרבה ומה מעט? ככל שיש פחות נתרן, מה נחשב מעט? אני יודעת שכדאי שיהיה כמה שיותר סידן מי הגבינה המומלצת ביותר ואיך נחשבות הגבינות הבאות- מוצרלה, ריקוטה, צפתית פרמז'ן או אחרות? (אני יודעת שבטח יש הבדלים בין חברות שונות אבל אם אפשר באופן כללי) תודה רבה!
שלום מורן, אין חוקים ברורים ומסויימים- כי עניין הטעם הינו בעל תפקיד חשוב. בכל מקרה, רצוי להסתכל על רשימת הרכיבים, ככל שהרשימה קצרה יותר וברורה יותר, כך הגבינה פחות מעובדת. מבחינת הרכב תזונתי: גבינות 5% נחשבות סבירות בהחלט ואפשר גם יותר, תלוי בהרכב. רצוי לבחור דלות נתרן יחסית. דל נתרן מוגדר פחות מ- 10 מ"ג נתרן ל- 100 גר' מוצר. אין הרבה גבינות כאלו, לכן פשרה כל 250 הינה סבירה בהחלט, אבל בהחלט אפשר יותר. מבחינת סידן, גבינות צהובות וריקוטה נחשבות לעשירות מאוד, אך גם מוצרי חלב ניגר. מכל הגבינות- ריקוטה נחשבת מבחינתי למומלצת ביותר. בברכה,דנה
ג.נ. האם גבינות אינן תורמות להתפתחות סרטן, לפי מחקרים שפורסמו? בברכה, אלעד