סלט ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/06/2013 | 15:21 | מאת: מיכל

דנה שלום, האם סלט ירקות אשר נאכל כ- 6 שעות לאחר הכנתו שומר על ערכיו התזונתיים? האם שמירת הסלט במקרר עשויה לשמר את ערכיו התזונתיים? האם סלט חתוך גס במקום סלט קצוץ דק עדיף מבחינת שמירת הערכים התזונתיים?

11/06/2013 | 16:00 | מאת:

שלום מיכל, תהליך החמצון קורה. חלק מהויטמינים נהרסים, במיוחד אלו הרגישים לאור חום וחמצן. חלק נשארים ברמה תקינה. אין לדעת מראש כמה ומה קורה, אבל החלט עדיף לאכול כמה שיותר טרי.שימור במקרר וחיתוך לחתיכות גדולות בהחלט מוריד מתהליך החמצון. בברכה,דנה