אי סיבלות ללקטוז והריון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, יש לי אי סבילות ללקטוז ברמה קשה (חולת קרוהן לאחר 2 כריתות מעי ושנים שלא צטרכת מוצרי חלב פרט לגבינה צהובה). שום תוסף לקטאז לא עזר. קראתי שלעיתים בהריון ספיגת הלקטוז משתפרת בגוף. האם יש אמת בדבר? בהנחה שארצה לבדוק את התיאוריה הזו על עצמי, שי לי מס' שאלות: * האם יוגורט נחשב למוצר דל לקטוז? מצד אחד עפ"י מקורות שקראתי באינטרנט, נראה שלא. מצד שני, כתוב שכשיש חיידקים פרוביוטיים הם אמורים לפרק את הלקטוז...? * האם ככל שאחוז השומן במוצר גבוהה יותר כך כמות הלקטוז נמוכה? תודה רבה!
שלום דניאלה, לי אין מידע לגבי התאוריה הזו. יוגורט - אמנם חלק מהלקטוז עובר פירוק, אבל איני יכולה לומר כמה. זה לאו דווקא אחוז השומן, זה עניין של פחמימה. ככל שיש פחות פחמימות במוצר החלב כך יש פחות לקטוז, כי לקטוז הוא פחמימה. זה בעיקר עניין של סבילות, אני לא בטוחה שהייתי מנסה, כי אם תשלשלי כתוצאה מכך זה עלול לגרום להחמרה במחלה ולהביא אותך להתייבשות שתסכן אותך ואת ההריון. בברכה,דנה