מה כן אפשר לאכול?..
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לכולם, אבי חולה סכרת וסובל מעודף משקל רב ובעיות בכליות. הוא מטופל מזה שנים אצל דיאטנית קלינית. לאחרונה נפרד מזוגתו, ואני מנסה לדאוג לבשל לו אוכל בריא ודל נתרן, כשאני מנסה להרכיב לו תפריט שמורכב מכמה שיותר ירקות מאודים/מבושלים והרבה מרקים. היום ביקרתי איתו אצל דיאטנית קלינית והיא העירה על ערכי אשלגן גבוהים והמליצה לצמצם גם באשלגן. מקריאה באינטרנט, ראיתי שאשלגן מצוי כמעט בכל הירקות, אותם אני מנסה להכניס לו בתפריט באופן יום יומי.. אשמח להמלצות מכם על שביל הזהב - איזה סוגי מזונות אוכל להתאים לו שהם דלי נתרן, דלי אשלגן, ולא עתירי קלוריות.. תודה..
שלום חן, אין שביל זהב של ממש. זוהי דיאטה מוגבלת מאוד והדיאטנית המטפלת שמכירה את אביך צריכה למצוא לך פתרונות. כל המלצה במסגרת פורום זה יכולה להיות בעייתית ואף מסוכנת, שכן ערכי אשלגן גבוהים עלולים לגרום להפרעות קצב ומוות. הכיני שאלות על מאכלים שאת מעוניינת בהם והתייעצי באופן פרטני עם הדיאטנית המטפלת. לא כל הירקות עשירים מאוד ואפשר למצוא רכיבי מזון נוספים הניתנים בכמות מוגבלת שיהיו משביעים ומזינים. בברכה,דנה