צריכת חלבון סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/03/2013 | 15:19 | מאת: יעל

שלום, הבשר/עוף במקום העבודה שלי לא איכותיים ואני מעוניינת לצרוך את החלבון בצורת סויה. אוכלת בשר בסוף השבוע. במהלך השבוע אני מעוניינת להחליף את צריכת חלבון הבשר בסויה. מתאמנת בחד"כ באופן סטנדרטי לא משהו מיוחד. בת 28. אני מעוניינת לדעת כמה גרם סויה (פולים בהקפאה סנפרוסט) מותר לצרוך בשבוע בכדי לענות לדרישת החלבון של הגוף שלי. להבנתי אכילה רבה עלולה להיות בעייתית, אם כי לא הוכח באופן מוחלט. רקע משפחתי, אמי החלימה מסרטן שד לפני מספר שנים. מאוד אשמח לקבל תשובה,

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2013 | 17:11 | מאת:

שלום יעל, אין המלצה כמותית כמו גם שניתן לאכול ביצים ודגים במקום המנה הבשרית ולאו דווקא מוצרי סויה. מדובר לרוב בכמויות גדולות מאוד של סויה על מנת לקבל כמות זהה של חלבון כ- 3-4- כוסות ואז את מקבלת גם כמות נאה של פיטואסטרוגנים, על כן הייתי שוקלת את ההחלפה. ניתן להתארגן מראש עם ארוחה יותר קלה מהבית ולהעביר את המנה הבשרית לערב. בברכה,דנה