עצה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לך, אני יודעת כמה שסיבים תזונתיים הינם בריאים מאוד לגוף, למערכת העיכול ובכלל. אני יודעת שרצוי גם לשלבם בדיאטה כי הם דלי קלוריות אך אני חוששת לאחרונה לאכול כמות נכבדת/מספקת של סיבים כי אני חוששת שאם אוכל הרבה סיבים אז אגרום להרחבת הקיבה ואז אם אני בתהליך של ירידה במשקל ואימוץ הרגלי אכילה אחרים, אז מה עשיתי? מצד אחד אני אוכלת הרבה אוכל שמכיל מעט קלוריות אך מצד שני אני מגדילה את נפח הקיבה. נוצר מצב שבגלל חשש זה אני ממעיטה בסיבים תזונתיים ואוכלת ביום מקסימום- גמבה אחת , שעועית ירוקה קצת ואולי עוד איזה עגבניה אחת או שניים. לא מדובר בכמות מספקת של סיבים אך החשש שלי גדול מאוד. מה את אומרת?
שלו, פשוט מאוד- התיאוריה שלך לא נכונה ואין שום הרחבת קיבה. זה לא מרחיב קיבה אלא מאט התרוקנות קיבה ובכך גורם לתחושת שובע מוקדמת, כך שזה רק יעזור לירידה במשקל. בברכה,דנה