רגישות גבוהה לגלוטן,
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ראשית רוצה להודות על התגובה המהירה והברורה! רוצה לשאול איך אומדים את דרגת הרגישות אצל חולי הצליאק? אני אובחנתי לפני כשבועיים . בגיל 46. עקב רמות נמוכות של פריטין וחומצה פולית.ללא כאבי בטן או שלשולים עד כמה אני צריכה להקפיד?לציין שאני חברה בעמותה..תודה מראש.
שלום, איני מומחית לתחום כך שלא אוכל להגיד לך. לרוב אלרגיה היא אלרגיה ויש לשמור על תפריט קפדני ככל שניתן. התסמינים של אנמיה הם החלק הקל של הבעיה. הבעיה שאי שמירה על תזונה נטולת גלוטן עלולה להביא להתפתחות ממאירויות במערכת העיכול ועל כן יש לשמור. בברכה,דנה
ראשית שוב תודה רבה. ברשותך עוד שאלה לגבי מ"ס מוצרים שלא מופיעים באתר. האם מותר: שמןזית שנעשה באופן עצמאי .שניתן לי. זיתים במשקל. שמן אבוקדו. תודה רונית
שלום, כולם כן.על מוצרים ארוזים ישנה חובה לציין האם יש יש חשש לאלרגנים. בברכה,דנה
היי.לגבי תבלינים. בפרט מלח ופלפל שחור . עד כמה זה חשוב שלא יכיל גלוטן.(לאמי יש מלח דל נתרן שאינו מופחע ברשימה) .תודה מראש. רונית
מלח ופלפל אין בעיה, גם מלח דל נתרן. הבעיה בתבלינים מעורבים, שם יש להזהר ולקנות רק תבלינים נקיים. בברכה,דנה