רגישות גבוהה לגלוטן,

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/01/2013 | 22:11 | מאת: בוש

ראשית רוצה להודות על התגובה המהירה והברורה! רוצה לשאול איך אומדים את דרגת הרגישות אצל חולי הצליאק? אני אובחנתי לפני כשבועיים . בגיל 46. עקב רמות נמוכות של פריטין וחומצה פולית.ללא כאבי בטן או שלשולים עד כמה אני צריכה להקפיד?לציין שאני חברה בעמותה..תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
31/01/2013 | 15:06 | מאת:

שלום, איני מומחית לתחום כך שלא אוכל להגיד לך. לרוב אלרגיה היא אלרגיה ויש לשמור על תפריט קפדני ככל שניתן. התסמינים של אנמיה הם החלק הקל של הבעיה. הבעיה שאי שמירה על תזונה נטולת גלוטן עלולה להביא להתפתחות ממאירויות במערכת העיכול ועל כן יש לשמור. בברכה,דנה

31/01/2013 | 16:13 | מאת: בוש

ראשית שוב תודה רבה. ברשותך עוד שאלה לגבי מ"ס מוצרים שלא מופיעים באתר. האם מותר: שמןזית שנעשה באופן עצמאי .שניתן לי. זיתים במשקל. שמן אבוקדו. תודה רונית

31/01/2013 | 22:47 | מאת:

שלום, כולם כן.על מוצרים ארוזים ישנה חובה לציין האם יש יש חשש לאלרגנים. בברכה,דנה

02/02/2013 | 06:34 | מאת: בוש

היי.לגבי תבלינים. בפרט מלח ופלפל שחור . עד כמה זה חשוב שלא יכיל גלוטן.(לאמי יש מלח דל נתרן שאינו מופחע ברשימה) .תודה מראש. רונית

04/02/2013 | 14:28 | מאת:

מלח ופלפל אין בעיה, גם מלח דל נתרן. הבעיה בתבלינים מעורבים, שם יש להזהר ולקנות רק תבלינים נקיים. בברכה,דנה