קקאו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

30/01/2013 | 07:06 | מאת: אלי

שלום, מצאתי קקאו שהרכבו נראה לי מעניין: רכיביו: 100% קקאו. ב-100 ג' שלו יש 26ג' חלבונים, 43ג' פחמימות,10ג' שומנים (מתוכם 4ג' רווי),סיבים תזונתיים 29 ג', נתרן 20 מ"ג. רשומה עליו הערה: "תכולת שומן 12%-10% טופל בבסיס". יש לי 2 שאלות: א. מה פשר ההערה הנ"ל? ב.האם שתייה יומיומית של ספל אחד שלו-טובה מבחינה תזונתית (במסגרת תזונה מאוזנת)? אלי

לקריאה נוספת והעמקה
30/01/2013 | 21:48 | מאת:

שלום אלי, איני יודעת מה המשמעות טופל בבסיס, אני מניחה שזוהי שיטה בטכנולוגיה של מזון למיצוי חומרים. כוס אחת ביום בוודאי לא תזיק. בברכה,דנה

31/01/2013 | 07:58 | מאת: אלי

דנה שלום, האם כוונתך, לגבי ההרכב האמור של קקאו, היא - לא מזיק, אך גם לא מועיל (מבחינה תזונתית), או כוונתך היא שלא רק לא מזיק, אלא גם מועיל (אם כך, במה? סוג שומן? נוגדי חמצון?)? יום נעים. אלי

01/02/2013 | 17:33 | מאת: אלי

דנה שלום, האם כוס קקאו אחד ביום, ו/או ריבוע קטן של שוקולד מריר, תורמים משהו לבריאות, או רק לא מזיקים? שבת שלום. אלי