גבינה צהובה עוזרת לעיכול?? היתכן?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/12/2012 | 16:51 | מאת: רוני

שלום מאז שאני זוכר ת את עצמי, גבינה לבנה וחלב עושים לי מלא ליחה. לפעמים אפילו אני מקיאה ליחה אחרי שאכלתי מוצרי חלב במסעדות בעיקר. בשנתיים האחרונים היו לי שלשולים ממקור לא מוסבר, לא הבינו מאיפה הם באים בבדיקות. שיניתי את התזונה, אכלתי פחות במסעדות, הורדתי מוצרי חלב לחלוטין, והליחה פסקה , והשלשולים ירדו אך לפעמים עדיין חזרו. לאחרונה, עשיתי חודש של דיאטת אורז מלא, עם ירקות מבושלים, והבטן ממש התייצבה, אך עדיין פה ושם הרגשתי שמשהו לא תקין, ויש צואה רכה מאד. בשבוע האחרון, חזרתי לאכול מלא - לחם לבן, לחמנויות לבנות, מלא גבינה צהובה, פיצות שומניות, חביתות - ולמרות זאת ואפילו בגלל זה- הבטן שלי התייצבה למצב יותר טוב!!! כאילו סוף סוף הכל תקין. אני לא מבינה את זה. האם יכול להיות שגבינה צהובה בעצם עוזרת לעיכול?

לקריאה נוספת והעמקה
06/12/2012 | 13:00 | מאת:

שלום רוני, למה את דווקא חושבת שזו גבינה צהובה, חזרת לאכול דברים נוספים. גבינה צהובה וגבינות אחרות בעלות הרכבים שונים, לכן ייתכן וחלק ממוצרי החלב גורמים לך להגיב באופן מסויים. זה נשמע יותר כמו מעי רגיז ולא רגישות ספציפית. ייתכן ועכשיו פשוט מערכת העיכול יציבה, ללא קשר למזון. בברכה,דנה