בהמשך לשאלה על צריכת שומן מינימלית בגרמים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
התעמקתי קצת בנושא ויש לי כמה שאלות המשך: 1. האם אני מבין נכון שבעצם 3 חומצות השומן היחידות שמצריכות צריכה מינימלית הן EPA, DHA ו-ALA? 2. מה הכמות המינימלית שגבר בשנות העשרים לחייו זקוק לה מחומצות אלה? 3. האם אפשר לצרוך GLA במקום ALA ואם כן באיזו כמות? 4. האם ישנה המלצה לכמות מינימלית של שומן מכל סוג למניעת היווצרות אבנים בכיס המרה עקב ירידת משקל מהירה? 5. מהתווית אני רואה ש-90% מהשומן במיונז הוא בלתי רווי, האם יש לך מידע נוסף האם זה MUFA או PUFA ואילו חומצות בדיוק מצויות בו? תודה מראש!
שלום דוד, אני אתן לך את ההמלצות המדוייקות של ה- USDA ( המקבילה של משרד הבריאות והחקלאות בישראל). לגבר בגילך צריך : 20-35 גר' שומן ליממה על מנת למנוע חסרים של חומצות שומן חיוניות. מתוך זה 0.6-1.2 גר' ליממה אומגה 3 ו- 5-10 גר' אומגה 6- כדי למנוע חסרים. ההמלצות הכלליות מדברות על כ- 17 גר' אומגה 6 וכ- 1.6 אומגה 3. השאיפה כמובן להעלות באופן יחסי את האומגה 3. אומגה 6 ואומגה 3 הינן קבוצה של הרבה חומצות שומן, לא רק מה שציינת. ולא, אין אפשרות לצרוך GLA במקום ALA, הן לא שוות ערך ולא מביאות לייצור זהה של DHA- שזוהי המטרה.אנחנו יודעים לייצר GLA לכן לא חיונית לנו. ההמלצה היא לא לרדת במשקל בצורה מהירה. למקרים בהם יש אבנים בכיס מרה, לא משנה הסיבה, המטרה דיאטה שלת שומן, לא פחות ממה שכתבתי בתחילת התשובה. לגבי מיונז רגיל : ממה שיש ברשותי יש סה"כ 75% שומן במיונז שמתחלקים ל- 10% שומן רווי, 15 % חד בלתי רווי ן- 45% רב בלתי רווי. בברכה,דנה
התכוונתי לשאול אם GLA יכול להיות תחליף ל-LA (ולא ל-ALA). כלומר, אני מבין שבגוף LA הופכת ל-GLA השאלה אם ל-LA כשלעצמה יש איזה ערך אינטרינזי או שאם אני לוקח ישירות GLA אז זה בסדר? מה שאני בעצם מנסה להבין זה אם אני צורך ישירות DHA, EPA ו-GLA אז זה בעצם מספק לי את כל ה-essential fatty acids, ואם כן, אז מה הכמות המינימלית הנדרשת מ-3 חומצות אלו?