שמן קנולה או סויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/10/2012 | 14:27 | מאת: אהובה

שלום לכן, שאלתי: כבר כמה שנים שאני שומעת שתזונאיות ממליצות על שימוש בשמן זית או בשמן קנולה, אם זה לאפייה, לבישול או לטיגון. מצד שני יש הטוענים ששמן קנולה, השתמשו בו למנועים, וזה ממש לא מומלץ לשימוש לאדם. ומעבר לכך, יש הטוענים שהמלצות של תזונאיות לשמן קנולה, יש מאחוריהן משהו שאני אפילו לא רוצה להעלות על הנייר.. כי קשה לי להאמין ... אז מה ההסבר או הנימוק להעדפת קנולה על שמן סויה למשל, במקרים ששמן זית לא מתאים ? ומה דעתכן בכלל על שמן סויה? ובנוסף - אם בכל זאת יש בעיה עם שמן קנולה, האם גם שמן חמניות יכול להחליף אותו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
25/10/2012 | 22:11 | מאת:

שלום אהובה, שמן קנולה עשיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות וויטמין E בדומה לשמן זית. הטענות לגבי שמן מנועים נובע מאנשים בעלי הבנה מוגבלת במדעים ואינם קוראים את המידע עד תומו. השמן המקורי ממנו מייצרים שמן קנולה אכן שימש לשמן מנועים לאוניות, כי את השמן הזה אנחנו לא מסוגלים לאכול. עיבוד פיסיקלי הופך את השמן לאיכותי מאוד ועדיף על שמן תירס וחמניות. בברכה,דנה

25/10/2012 | 23:28 | מאת: אהובה

מה תוכלי לומר לי על שמן סויה לעומת שמן קנולה - ואם זה שונה אם זה לאפייה, לטיגון, או לבישול ? מודה לך מאוד