זרעי פשתן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ידוע כי איכלת זרעי פשתן טחונים מסייע בהורדת רמות הLDL כולסטרול בדם. מה הכמות המומלצת ביום לאכילה של זרעי פשתן טחונים, על מנת לשפר פרופיל השומנים ולהוריד LDL כול' בדם (באתר אחד קראתי על כפית, באתר אחר על כמה כפות). בנוסף, מה הדרך המומלצת לצריכתם (עם המים\ להוסיף לאוכל\לבשל דייסה). תודה רבה מראש על התשובה.
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אור, למי ידוע? לי לא. אין מחקרים מדעיים חד משמעיים בנושא, זה נובע רק מהיגיון לא ממחקר. על כל פנים, ככל הנראה נזק זה לא עושה, אלא אם כן עבר תהליך עיפוש ומכיל פטריות. אין המלצה למינון. בברכה,דנה
בהמשך לנושא זרעי פשתן, האם תוכלי להמליץ על טיפול טבעי יותר להורדת רמות הLDL בדם (אם זרעי פשתן לא הוכחו כעוזרים, אז יכול להיות שמוצר תזונתי אחר כן?), מלבד הכדורים?