אבץ בדם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/09/2012 | 22:38 | מאת: דניאל

שלום רב, הופנתי ע"י רופא גסטרו לביצוע בדיקת אבץ. בלי כל קשר, בימים האחרונים אכלתי כמות גדולה מהרגיל של טחינה גולמית משומשום מלא אשר עשירה מאוד באבץ. חשוב לי שבדיקת האבץ תשקף היטב את המציאות, ולכן אני מתכוון להפסיק לאכול טחינה זו. כמה ימים צריך להמתין מהפסקת הצריכה של טחינה זו, כדי שעודף האבץ בדם יתפוגג וכדי שהבדיקה תשקף את מצבי הכללי במידה מהימנה? אודה לעזרתך,

לקריאה נוספת והעמקה
19/09/2012 | 10:14 | מאת:

שלום דניאל, לצערי אין לי תשובה בנושא, כמו גם שבדיקת אבץ אינ בדיקה אמינה בכל מקרה, בגלל שהיא לא משקפת מאגרים אלא מה שיש בדם. בברכה, דנה