ערך תזונתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/09/2012 | 16:11 | מאת: AVI

חלבונים בקטניות ודגנים. ידוע לי שקטניות עשירות בחלבון, כל אחת והערך שלה. רציתי להבין אם מקור הפער בין ערך החלבון בקטנייה/דגן מבושלת (בישול במים בלבד) לקטנייה לא מבושלת שיורד מחמישית/רבע לעשירית נעוץ בכך שבמהלך הבישול הקטנייה סופחת מים ובכך היא מכפילה את הנפח שלה, או שהבישול עצמו שוחק מהערך התזונתי שלה? ובפשטות, אם אני מבשל שעועית (100 גרם לפני הבישול) - האם מה שבישלתי יכיל עדיין 24 ג' חלבון?

לקריאה נוספת והעמקה
03/09/2012 | 16:32 | מאת:

שלום אבי, אני אענה לך על השאלה האחרונה בלבד- כן. מה שאתה רואה בטבלאות חישוב קלוריות זה אחרי ספיחת מים, וכלן הערכים משתנים, כי מראש המשקל שונה. 100 גר' שעועית מבושלת במקור היתה 60 גר' שעועית יבשה (לערך). בברכה,דנה