מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/09/2012 | 01:16 | מאת: ליאו

שלום, אני צורך מידי יום גביע קוטג, גביע גבינה מדן חלב אחד ויוגורט אחד, כולם רזים, כם משום שאני מאוד אוהב וגם משום שמוצא אותם כתחליף מתוק לנשנושים וגם כמתאמן נהנה מהחלבון. עד כה חשבתי שאני עושה דבר נפלא לגוף שכן עשירים בחלבון, סידן, ללא סוכרים ופחמימות במידה. אך לאחרונה שמעתי כי מוצרי חלב אינם בריאים כלל מטעמים שונים שאיני יודע, בין היתר הורמונים, מבריחים סידן מהעצמות וכו. אשמח לקבל תשובות ולעשות סדר בדברים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
03/09/2012 | 15:41 | מאת:

שלום ליאו, עינו רבות בנושא זה בסמגרת פורום זה, ואיני מתכוונת לפרט רבות. כל שאני יכולה לומר נכון לעכשיו, מבחינה מחקרית, שי יותר מחקרים התומכים בצריכת מוצרי חלב מאשר לא. נכון ישנם מוצרי חלב מעובדים ומתוספים מאוד, לכן רצוי לחזור למוצרי החלב המקוריים ביותר ללא תוספת סידן וכדומה, אלא מה שיש בפנים. המחקרים שאני מצטטת, לא נתמכו ע"י מועצות חלב במדינות שונות, אלא נעשו ללא משוא פנים או העדפה, כולל מחקר שנעשה במוסד בו אני עובדת, שהוכיח כי ילדים שאינם צורכים מוצרי חלב נוטים יותר לשברים ולשברים מורכבים יותר. כנ"ל לגבי מבוגרים. לדעתי, הכמיות שאתה צורך מעט מוגזמות בכל מקרה. אנחנו לרוב ממליצים על 3 מנות ביום. מה מוגדרת כ: כוס חלב/שוקו, גביע מעדן/לבן/יוגורט, פרוסת גבינה צהובה, 2 משולשי גבינה, 50 גר' גבינה לבנה קשה, 3 כפות גבינה לבנה/קוטג'. אתה צורך הרבה מעבר לכך, ואולי כאן נעוצה הבעיה. יש מקורות חלבון נוספים כגון בשר, עוף, ביצים, דגים וקטניות. בברכה,דנה