האם השומן בבשר מתחמצן יותר מאשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/08/2012 | 20:38 | מאת: המשך לשאלה למעלה

השמן שבמחבת בזמן שמטגנים את הקציצות במחבת עם שמן לא עמוק?

לקריאה נוספת והעמקה
29/08/2012 | 10:52 | מאת:

שלום, ככל שמשתמשים בשמן עמוק יותר, כך מספר הרדיקלים החופשיים או נזקי החמצון פוחתים בגלל שהסיכוי שהשמן יישרף נמוך יותר. כמו כן, זה תלוי בסוג השמן. הבעיה בבשר זה לא רק חמצון שומנים אלא גם חמצון חלבונים שיוצר רדיקלים נוספים וחומרים מסרטנים, לכן מומלץ זמן בישול קצר מאוד, טמפ' נמוכות יותר. בברכה,דנה