כדורי סידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/07/2012 | 13:57 | מאת: מיטל

הבנתי מהאינטרנט שעלי להרחיק את נטילת כדור סידן מ:חלב, סרדינים וכל מוצרים שיש בהם סידן, כמו כן משומנים(אומגה 3- כדור שאני נוטלת), תפו"א ,תרד, עגבניות חציל מלח וכו'....קראתי שאפילו לחם מחיטה מלאה הוא מעכב ספיגת סידן. 1. האם אני צודקת? 2. כמה צריך להיות מורחק? 3. מומלץ לאכול סרדינים כי יש בהם כמות סידן גבוהה אך הם מכילים גם שומנים, האם בכל זאת יש ספיגה של סידן? בשלוש שנים האחרונות נטלתי אומגה ביחד עם סידן, אף אחד לא טרח לומר ,שסידן לא הולך עם שומן אבל כן אמרו לא לבלוע בסמוך למוצרי חלב.(הצפיפות עצם שלי ירדה מ1.8- ל -2.3 ואני רק בת 36).חבל שבתוספים לא כותבים איך מומלץ לקחת.

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2012 | 14:22 | מאת:

שלום מיטל, זה מאוד משתנה מתוסף לתוסף. כי ישנם תוספי סידן כגון קלציום ציטראט שלא צריך לקחת בסמיכות למזון ואז אין בעיה לקחת אותו גם שעתיים אחרי האוכל. לעומת זאת קלציום קרבונט, צריך לקחת בסמיכות לארוחה כי דורש סביבה חומצית בתריסריון. הואיל ובכל ארוחה אנו אוכלים משהו שעלול לעכב ספיגת סידן זה ככל הנראה לא ממש ישנה באופן משמעותי, העיקר שתטלי אותו בקביעות. אין מניעה למיטב ידיעתי ליטול עם אומגה 3, כמות השומן שם זניחה. סרדינים מהווים מקור מצויין וזמין לסידן. בברכה,דנה