בישול וחימום אוכל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/05/2012 | 22:47 | מאת: יובי

1.הבנתי שכל שימוש במיקרוגל הורס את המזון שאני מחמם באיזשהי צורה ולכן התחלתי לחמם אוכל ע"י אידוי במסננת...האם זה נכון? 2.האם כאשר אני מאדה ירקות או כל דבר אחר כדאי לסגור את המכסה מעל המסננת, ושהאוכל יתבשל באדים? או לפתוח מלמעלה? 3.איך הכי כדאי להכין בשר על מנת שישמור על ערכו התזונתי...האם זה משנה אם אני מטגן אותו או מבשל אותו או מאדה אותו?... 4.האם אפשר לאדות כל דבר?....גם בשר בקר או כבד עוף? תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה
02/06/2012 | 21:59 | מאת:

שלום יובי, בבישול מזון ואיבוד ערכים תזונתים צריך לקחת בחשבון כמה פרמטרים: סביבת הבישול, טמפ הבישול ומשך זמן הבישול. ככל שהסביבה יותר מימית, טמפ' יותר גבוהה וזמן בישול ארוך יותר, ההרס משמעותי יותר. אידוי, להבדיל מבישול במים, מביא לפחות איבודים של ויטמינים ומינרלים לסביבה המימית, אך הטמפ' הגבוהה וזמן הבישול נשאר זהה. אפשר בעיקרון לאדות הכל, גם בשר. בברכה,דנה