גלוטן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, בתקופה האחרונה אני שמה לב שיותר ויותר מדברים נגד הגלוטן. ממה שאני קוראת, זהו חלבון שמקורו בחיטה ועל כן לא ברור לי מה כל כך רע בו (אני לא מדברת על אנשים האגישים לגלוטן). איך הוא מזיק לנו ולמה הרבה אנשים מעדיפים להמנע ממנו אם הם לא חולי צליאק? תודה ויום נעים
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רותם, החיטה המתורבתת כפי שאנו צורכים אותה לאורך ההסטוריה נחשבת למוצר מזון יחסית חדש, ולכן כל מה שאנחנו יודעים הינו ידע מצומצם מאוד והבלוטים ביניהם הם אלו האלרגים לחלבון זה. ייתכן וישנה קבוצה נוספת רגישה לגלוטן ולא אלרגית, ולכן יש לקחת את זה בחשבון. גילוי רגישות הינו בעייתי מאוד, ורק ניסיון המנעות יכול לגלות זאת. לצערי הידע המדעי בנושא לוקה בחסר ולכן אין המלצה גורפת להמנע מגלוטן. בברכה,דנה