תזונה נכונה עם מחלת הגאוט (שגדון)

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/04/2012 | 11:06 | מאת: רועי

שלום רב, לא ברור מאילו מזונות ונוזלים צריך להימנע לגמרי או לצרוך במימון נמוך: 1. בשר אדום 2. עוף והודו 3. דגים - כל המינים ? 4. אלכוהול - כל הסוגים ? 5. קמח לבן וסוכר תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
17/04/2012 | 16:57 | מאת:

שלום רועי, בשר אדום, עוף, דגים- עד 100-120 גר' לימה לפני בישול. אלכוהול- בעיקר בירה לבנה אך גם רצוי להפחית אלכוהול באופן כללי. אין מניעה מקמח לבן וסוכר באופן ישיר על גאוט, אבל ישנה קורלציה בין השמנה, בעיקר בטנית, לבין גאוט. בברכה,דנה