תזונה נכונה עם מחלת הגאוט (שגדון)
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, לא ברור מאילו מזונות ונוזלים צריך להימנע לגמרי או לצרוך במימון נמוך: 1. בשר אדום 2. עוף והודו 3. דגים - כל המינים ? 4. אלכוהול - כל הסוגים ? 5. קמח לבן וסוכר תודה מראש
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רועי, בשר אדום, עוף, דגים- עד 100-120 גר' לימה לפני בישול. אלכוהול- בעיקר בירה לבנה אך גם רצוי להפחית אלכוהול באופן כללי. אין מניעה מקמח לבן וסוכר באופן ישיר על גאוט, אבל ישנה קורלציה בין השמנה, בעיקר בטנית, לבין גאוט. בברכה,דנה