חמאה או מרגרינה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דנה! תודה על ההרצאה שלכן היום, שלך ושל גילה. שאלתי: לפני כמה חודשים נכחתי בהרצאה של תזונאית בכירה ומוכרת מאוד מאיכילוב, ובה נשאלה השאלה - מה להעדיף, מרגרינה או חמאה?. התשובה היתה: אם הייתם שואלים אותי לפני 5 שנים הייתי אומרת - חמאה, כי במרגרינה היה הרבה שומן טראנס. היום, מכיון שכמעט ואין שומן טראנס במרגרינה , אני מעדיפה להשתמש במרגרינה, כי בחמאה השומן רווי וכו'. ואכן בזו שאני משתמשת, תוצרת הארץ,בלובנד, לאפייה ללא מלח, רשום פחות מ-1% חומצות שומן טראנס.., היום שמעתי אותך ממליצה או מעדיפה להשתמש בחמאה. האם יש הבדל בהמלצות בין מרגרינה או חמאה לאפייה לבין אלו למריחה? אני כבר מבולבלת :-) תודה
שלום אהובה, עדיין עמדתי נחרצת לגבי שימוש בחמאה, שיהנו מוצר טבעי ולא מלאכותי כמו מרגרינה. רצוי לעשות שימוש מתון בכל מקרה, ובאפיה ובטיגון עדיף שמן זית או קנולה. בברכה,דנה