שומנים בדם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/02/2012 | 08:21 | מאת: עמיר

שלום. במשפחתינו קיימת הסטוריה של שומנים בדם. אני אוכל הרבה טחינה, אבוקדו, גזר, מאפים ולחם. אבקש לדעת את השלילי והחיובי במזונות אלו ובכלל איזה מזונות כדאי לאכול יותר ומאילו להימנע. סליחה על השאלה הכללית. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/02/2012 | 09:37 | מאת:

שלום עמיר, הנטיה לשומנים בדם אינה תלויה במזון בלבד, אלא גם ברכיב גנטי, משקל, פעילות גופנית ועוד. ממבחר המזונות שציינת המושג "מאפים" יכול להיות מעט בעייתי, כי אין לי מושג במה מדובר- בורקסים ועוגות או סתם לחמניות. בכל מקרה, כדי לדעת יותר, פנה לדיאטן לייעוץ אישי. בברכה,דנה