סיליקה בעמילן ?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם בעמילן יש סיליקה? אם כן האם בכל סוגי העמילן (תירס,תפו"א,אורז,קטניות)? אם כן באיזה סוג עמילן יש הכי הרבה סיליקה? אם לא אז באיזה מזונות יש בכמויות גדולות? שאלה נוספת האם סיליקה בכמויות גדולות מזיק לגוף?(אין הכוונה בשאלתי האם עמילן מזיק לגוף). האם יש סיליקה כתוסף מזון? והאם הוא מסוכן לשאיפה ? והאם הסיליקה הזו היא אותה סיליקה ששמים בקוסמטיקה ?
שלום גל, אני מניחה שהוא קיים באבקות למניעת התגבשות וספיחת לחות, אך איני יכולה לומר אם הוא נמצא או לא בעמילן. הסיליקה מוגדר מסוכן ומסרטן בשאיפה בכמויות גדולות בתשייה, לא במזון וחשוד כאלרגן. מעבר לכך לא ידוע על נזק נוסף. לא ראיתי שיש סיליקה כתוסף מזון כלומר מבחינת סימון, אך זה לא אומר שאין. הוא מוסף להרבה תרופות הומואפתיות. זה אותו סיליקה כמו בכל התעשייה. בברכה,דנה