B12
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, בת 44 מבנה גוף רזה. עד כה נהגתי לאכול בשבוע רק שתי ארוחות של בשר/עוף ודגים בסופי שבוע. כשבמהלך השבוע אני אוכלת כשתי ביצים וקופסת טונה וכמובן ירקות טחינה וגבינות. בחודש האחרון בשל אילוצים טכניים אני אפילו את הבשר והדגים בסוף השבוע. כך יצא לי שרק לפני שבוע אכלתי כ6 קציצות בשר טחון (בגודל פינג-פונג) וכשבוע לפני כן כנ"ל. כל יתר התפריט השבועי לא השתנה (ביצים, טונה וירקות). ברצוני לגעת: 1. האם עלי לפנות בדחיפות לקבלת תוסף B12 או שאם עד סוף השבוע הקרוב שוב אוכל בשר ודגים אין צורך. 2. באופן כללי אם כמעט שאיני אוכלת בשר ודגים (בשל אילוצים טכניים בלבד) יש איזה תחליפים צמחיים שאפשר להמליץ או אפילו דגים מסויימים. תודה רבה.
שלום חגית,, אם מאגרי ה- B12 שלך תקינים מראש אין צורך לרוץ. המאגרים מספיקים לרוב למשך שנים. אם אינך יודעת מה היו הרמות לפני כן, רצוי לבדוק בכל מקרה.חשוב לזכור שגם במוצרי חלב וביצים יש את הויטמין וגם ברוב דגני הבוקר. אין תחליף צמחי ל- B12, הוא מגיע מן החי בלבד. אם את חוששת מחסר קחי בדיקה ובהתאם יהיו ההמלצות.בכל מקרה, ללא קשר לויטמין, צומח אינו מחליף יאה למוצר מן החי בכל מקרה. בברכה,דנה