תחליפי סוכר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב,אובחנתי כחולת סוכרת והתחלתי לקחת גלוקומין. מכיוון שעלי לשמור על תזונה נכונה,קראתי חומר באינטרנט ולהפתעתי מצאתי שתחליף הסוכר מלטיטול מתפרק בגוף כסוכר רגיל ולכן אינו מתאים לחולי סוכרת. חלק מהמוצרים ללא סוכר שקניתי,אכן מכילים מלטיטול. האם יש אמת בכך ועלי להפסיק מיד לאוכלם? אודה על תשובתך, איריס
שלום איריס, מלטיטול שייך לחבורה של ממתיקים הנקראים סוכרים אלכוהוליים. אלו מתוקים פחות מסוכר לרוב, אך משתמשים בהם כי יש להם מחצית מערכו הקלורי של סוכר רגיל. הוא גורם לפחות בעיות שיים ומעלה פחות את הסוכר, אך בכל זאת מעלה. הבעיה העיקרית עם תחליף זה שבכמויות גדולות עלול לגרום לשלשולים. ברעיון שהוא מחליף חלק מהצורך בהמתקה בסוכר ולרוב משולב עם עוד גורמים ממתיקים. הכל בסופו של דבר מסתכם לכמות, ואת זה צריך לאמוד פר מוצר ולא באופן כללי. לרוב הוא נמצא בסוכריות ומסטיקים, שם הכמות הכללית שלו נמוכה בכל מקרה ולכן כמעט ולא משפיע על רמות הסוכר בדם. בברכה,דנה