מספר שאלות לגבי תזונה בהריון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
1.האם בהריון ערכי הנורמה של הסוכר גבוהים יותר? הכוונה אחרי צום לא העמסת סוכר. מה אמור להיות הטווח? 2. מה לגבי העמסת סוכר- כמה שותים ואיזה ערכים צריכים להיות? 3. מה קצב העליה הרצוי במשקל? אני יודעת שכל אחת צריכה לעלות מספר אחר של קילוגרם, אבל איך המשקל אמור להתפרס על פני ההריון? 3. כמה קלוריות מומלץ מעבר לנורמלי? 4. כמה חלבון צריך לצרוך בהריון? האם זה גם הולך לפי משקל גוף? תודה מראש
שלום סהרה, 1. אין בדיקה כזו להערכת סוכרת בנשים בהיריון. המטרה היא בצום פחות מ- 92. לרוב לנשים בהיריון נטיה לסוכרים מעט יותר גבוהים. 2. המלצות להעמסת סוכר נעשות ע"י הרופא המטפל. ישנן כמה שיטות, העדכנית ביותר מתן 75 גר' גלוקוז כאשר מצפים אחרי שעה פחות מ- 180 ואחרי שעתיים פחות מ-153. 3. אין המלצה לקצב אלא למספר לפי המשקל בתחילת ההריון.לרוב בשליש הראשון אולי כ- 1 ק"ג. בשליש השני 3-6 ק"ג ובאחרון 4-9 ק"ג. 4. תוספת קלורית של כ- 100 קק"ל ליום בטרימסטר הראשון וכ- 300 קק"ל בטרימסטר שני ושלישי.שוב, תלוי מה משקלך ההתחלתי. 5.כ- 1.1 גר'/ק"ג משקל גוף. בברכה,דנה