סלק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. קראתי שסלק בריא ויש לו תכונות להורדת לחץ דם? 1.האם אפשר לאכול אותו לא מבושל כמו ירקות אחרים? 2.כמו"כ יש לי סוכר מעט גבוה, (בת 62)האם את ממליצה להוריד מוצרים מקמח לבן, לחלוטין?(סוכר כמובן הורדתי כמעט לחלוטין) 3.שאלה אחרונה. התחלתי להשתמש במלח מופחת נתרן, האם הוא באמת יותר בריא? ושוב תודה ריקי
לקריאה נוספת והעמקה
שלום ריקי, 1. לסלק יתרונות נוגדי חמצון. משם ועד להורדת לץ דם הדרך ארוכה. אמנם סלק מכיל הרבה אשלגן שעוזר באיזון לחץ דם, אבל לא עליו נסתמך. אפשר לאכול אותו איך שאת רוצה, נראה לי שמבושל יהיה טעים יותר ואכיל יותר. 2. ההמלצה היא :כן, ללא קשר לסוכר הגבולי. כנ"ל לגבי צריכת סלק המכיל כמויות גדולות של סוכר, לכן יש לצרוך בהגבלה, לא כמו כל ירק אחר. 3. כן, הוא מיכל יותר אשלגן שתורם להורדת לחץ דם. בברכה,דנה