תפוזים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם תפוז מקולף שנשמר במקרר במשך כשעה שומר על ערכיו התזונתיים, או שבמשך פרק זמן כזה הויטמינים "פורחים"? אם אני חותכת את התפוז כך שכל פלח נשמר בשלמותו, אז הויטמינים נשמרים יותר מאשר חותכים את התפוז לקוביות קטנות בהן כל פלח נחתך לכמה חלקים? כמה קלוריות בערך יש בתפוז אחד בינוני?
שלום גלית, מה שפוגע בויטמין C זה החיתוך עצמו וחשיפה לחמצון. קילוף ושמירה במקרר לא פוגעים בו ממש. גם הזמן עצמו עושה את שלו והריכוז של הויטמינים יורד. בתפוז בינוני יש כ- 40-60 קק"ל. בברכה,דנה