חימום והוספת שוקו/קפה לחלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/11/2011 | 09:37 | מאת: בתיה

שלום! כשאני שותה כוס חלב, מאוד חשוב לי שתהיה ספיגה מקסימלית אפשרית של הסידן בחלב (כ- 200 מ"ג לכוס) רציתי לשאול האם חימום/הרתחה של החלב וכן הוספת כפית שוקו או קפה מפחיתה את הספידה של הסידן? תודה רבה

10/11/2011 | 11:52 | מאת:

שלום בתיה, לקפאין בשוקו או בקפה בעיקר השפעה על הפרשת סידן בשתן ואלו דווקא על ספיגה. אם זוהי כוס החלב היחידה, אל תוסיפי. בברכה,דנה