אשלגן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כמה אשלגן מומלץ לצרוך ביום? קראתי שצריך 4700 מ"ג ואני מגיעה בדר"כ ל- 2000 בערך. האם זה מספיק? ואם לא- באילו מזונות יש הרבה אשלגן?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אשורת, הטווח נע סביב 3000-4000 מ"ג ליממה, אך אפשר להסתפק בפחות. ההמלצות מדברות על העשרת אלשגן בתפריט כמניעה וטיפול ביתר לחץ דם. מזונות עתירי אשלגן הינם בעיקר ירקות ופירות: בננה, עגבניות, סלק, אבוקדו, עלים ירוקים למיניהם, פירות יבשים, מלון, מנדרינות ועוד. בברכה,דנה