סיבים וגאזים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב! סובלת מהפרעות עיכול. לא נמצא שום גורם פתולוגי ואני מנסה להעזר בכל מיני תוספי תזונה. בין היתר אנזימי עיכול, פרוביוטיקה ולאחרונה גם ג'ל אלוורה (מהעלה הפנימי, אורגני ולא משלשל אלא מרגיע את המעיים). יחד עם זאת כאשר אני אוכלת מזון עתיר סיבים, (אורז או לחם מלא, ירקות חיים וכו' שלא לדבר אל קטניות) הסבל הוא ממש נורא. האם ישנם תוספי תזונה מפרקי סיבים כמו אנזימי העיכול שעוזרים בפירוק אבות המזון השונים? האם יש משהו אחר בו אוכל להעזר על מנת שאוכל לאכול את האוכל הבריא שבמקרה הוא גם עתיר סיבים, מבלי לסבול מגזים ונפיחות? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום פלורה, אין אנזימי מעכלי סיבים. רגישות כשמה כן היא, לא תמיד ניתן לצרוך מכל מזון כרצוננו. אפשר להתחיל חשיפה בכמות קטנה ולנסות להתרגל, אך אין משהו שעוזר באופן ספציפי. בברכה,דנה