ביצים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מה יותר בריא מבחינה תזונתית, החלבון או החלמון? כמה קלוריות בערך יש בביצה קשה בינונית אחרי בישול? האם היחס הקלורי בין החלמון לחלבון הוא שווה, או שבחלמון יש יותר קלוריות? האם בביצה רכה שבושלה למחצה יש סכנה מבחינת זיהום עקב חיידקים?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום גלית, החלבון כשמו כן הוא, מכיל חלבון בלבד. החלמון מכיל מרכיבים נוספים רבים כגון כולסטרול, שומן, ויטמינים, מינרלים ועוד. הביצה כשלם הינה הנכונה ביותר לצריכה ע"יבני האדם, ואין צורך להפריד. בביצה ממוצעת יש כ- 70-100 קק"ל, תלוי בגודלה. עיקר הקלוריות מגיעות מהחלמון. וכן, כל ביצה שלא עברה תהליך בישול מלא עלולה לחשוף אותך לזיהום של סלמונלה. בברכה,דנה