סיבים תזונתיים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום ותודה מראש על העזרה נאמר לי שכאשר מחשבים קלוריות במוצר לפי הנוסחה שבכל גרם חלבון ופחמימות יש 4 קלוריות ובגרם שומן 9 קלוריות, ניתן לקזז את הסיבים התזונתיים מן הערך של הפחמימות, כך שבסופו של דבר הערך הקלורי של המוצר הוא נמוך יותר מזה המתקבל לפי הנוסחה הבסיסית אותה ציינתי. האם יש אמת בדבר? ואם כן, איך מתבצע בדיוק הקיזוז? לשם הדוגמה, איך אני מחשבת את הערכים הקלוריים של המוצר הבא (לחם קל), תוך כדי קיזוז הסיבים התזונתיים? הערכים מתייחסים ל-100 גרם מוצר - פחמימות- 40, חלבון- 14, שומנים- 2, סיבים תזונתיים- 11. תודה רבה על העזרה
שלום דפנה, את לא צריכה לקזז שום דבר. הערך ניתן למוצר על פי הרכיבים שלו. אם ב- 100 גר' מוצר יש x קלוריות אז כדי לחשב כמה יש במנה שאת אוכלת את עושה ערך משולש ומקבלת את הערך במנה. את כבר לא צריכה להכפיל פחמימות חלבונים ושומן בערכם הקלורי. יש מזונות בהם רוב הפחמימות מקורן בסיבים, כמו סובין שבולת שועל ואז הערך הינו באמת מעט בעייתי כי אנחנו לא ממש מעכלים את מרבית המוצר, אך במוצרים כמו לחם ודגני בוקר, זה לא רלוונטי. בברכה,דנה