מוצרי סויה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רציתי לשאול האם יש ממש בהצהרות כי מוצרי סויה יעילים לתופעות גיל המעבר והאם יש כבר החלטה בעניין הפיטואסטרוגנים- מסוכנים או לא למי שיש הסטוריה משפחתית של סרטן שד וכו'. כמו כן אני מעוניינת לברר מבין מוצרי הסויה האם יש לטופו יתרון ברור על כל היתר ומדוע? אם כן כמה ואיך מומלץ לצרוך. תודה רבה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום גלית, אין הוכחות חד משמעיות כי מוצרי סויה עוזרים בגיל המעבר ואין מידע אמין מספיק לגבי הקשר עם סרטן שד ובכלל. לא נבדק יתרון של טופו על פני מוצרי סויה אחרים וכל המחקרים הינם בגדר אנקדוטה בלבד ותיאורי מקרה ו/או מחקרים אפידמיולוגיים המראים קשר נסיבתי בלבד. ישנם מחקרים המראים תועלת בצריכת מוצרי סויה לא מעובדים ותחלואה לבבית. בברכה,דנה