עזרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/08/2011 | 18:20 | מאת: מורן

רוצה לחדד את השאלה שלי.. הבנתי שליום צריך בין 4 מנות שומן.. ובכפית גולדבנד יש 3 גרם שומן, וכפית נחשבת למנת שומן... אם אוכל 4 כפיות (4 מנות שומן) אגיע רק ל12 גרם שומן (כשצריך בין25-30) אך הבנתי שיש עוד מזונות שאני אוכלת במהלך היום שיש בהן שומן.. למשל נקנקייה אחת מכילה 6 גרם שומן.. ככה שאני לא צריכה לחפש מאיפה "להשלים" גרמים של שומן כשבעצם הוא מסתתר במזון שאני אוכלת במהלך היום.. אני צודקת?

לקריאה נוספת והעמקה
28/08/2011 | 12:41 | מאת:

שלום מורן, בעיקרון כן, כי גם בקבוצת החלבונים יש כמות לא מבוטלת של שומן, אבל גם של מרכיבים אחרים. את לא חייבת להצמד למספר שבחרת, הכי חשוב לא להמנע לחלוטין משומן. בנימה אחרת לגמרי, הזכרת שני מקורות שומן מאוד לא מזינים כגון גולדבנד ונקנקיה. עדיף לבחור מקורות שומן בריאים יותר, כגון חמאה, שמן קנולה, שמן זית, זיתים, טחינה, אגוזים,שקדים, אבוקדו, בשר בקר ועוף. בברכה,דנה