שאלה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שמעתי הרצאה בנושא תזונה טבעונית, במהלכה נאמר שחלבון מהחי הופך את הדם לחומצי וכתוצאה מכך יש הוצאה של זרחן וסידן מהעצמות- זרחן סותר את החומציות וסידן מופרש בשתן וכך נגרמת "בריחת סידן". האם יש מחקר בנושא זה, והאם יש אמת בדברים אלה? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום נועה, ישנה אמת חלקית ביותר בממצאים הנ"ל. זה בעיקר נראה ככל שצורכים יותר חלבון מן החי ממקור בשר ולא ממוצרי חלב שמקורם מן החי. עיקר ההשפעה היא לא בדם אלא בשתן. בברכה,דנה