סוכר/דבש/ממתיק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ג.נ. האם יש יסוד מדעי לטענה שסוכר חום, דבש וסילאן עדיפים, לצורך המתקת קפה/תה/לימונדה ביתית, על פני ממתיק מלאכותי? אילו נזקים נגרמים בשימוש בממתיק מלאכותי שאינם נגרמים בסוכר/דבש/סילאן? רחל
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רחל, יש לכוון את השאלה ולחדדה לגבי אילו ממתיקים מלאכותיים אנו משתמשים. הרי המטרה העיקרית שלהם היא הורדת עומס סוכרי וקלורי. מבחינה זו הם עדיפים על אלו שציינת, כי אלו תורמים גם לעלית סוכר וגם תרומה קלורית. אך יש לבחון את הדברים מנקודות מבט שונות, כגון השפעה כימית של החומרים התחליפיים לעומת הטבעיים שציינת, שכן למורת המעבר לממתיקים מלאכותיים לאורך השנים ועליה בצירכתם, ההשמנה רק הולכת ועולה. ההמלצה שלי, אם אין צורך להמתיק ואפשר גם בלי, עדיף בלי שני הסוגים. אם אין מגבלת פחמימות קשה כגון בחולי סוכרת, עדיף להשתמש בהגבלה בממתיקים שציינת בכל מקרה. בברכה,דנה