סיבים תזונתיים וגזים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני בת 27, גובה: 1.60, משקל:53 ק"ג. יש לי בעיה חמורה של גזים במערכת העיכול שמטרידה אותי כבר כמה שנים. בבדיקות גסטרו לא נמצאה בעיה מיוחדת. כמו כן, נבדקה רגישות לחלב ואין לי רגישות כזאת. לאחרונה שיניתי מעט את הרגלי התזונה שלי במטרה לרזות ולאכול בריא יותר. אני אוכלת המון סיבים תזונתיים (ברנפלקס, ירקות ופירות, בורגול, קינואה, דגנים מלאים וכה) ואני מרגישה שבעיית הגזים החמירה. שמעתי שדיאטות עניות בסיבים תזונתיים עשויות לפתור את הבעיה. רציתי לקבל רעיונות למזונות דיאטטיים דלי קלוריות ושומן שמכילים מעט סיבים תזונתיים כדי לבדוק אם המצב משתפר. אני יודעת שתפ"א ואורז לבן עשוים לעזור, ואני משתדלת לאכול אותם, אך מרגישה שאם אוכל יותר מידי מהם זה סתם משמין.חשוב לי לציין כי אני מאד אוהבת ירקות גם טריים וגם מבושלים, והייתי רוצה לדעת אילו מהירקות מכילים פחות סיבים, כמו כן, מזונות דלי קלוריות נוספים שמכילים מעט סיבים. תודה רבה, הילה.
שלום הילה, דיאטה ענייה בסיבים יכולה לעזור, אך איני חושבת שזה פתרון הולם. ככל הנראה את סובלת מעי רגיז או רגיש יותר. גם יותר מדי סיבים עלולים לגרם לתחושת אי נוחות. ממליצה לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי, להתחיל מדיאטה מאוד דלה בסיבים ולהעלות בהדרגה. כך תוכלי לגלות מהו הגבול שלך לסיבים ואלו מזונות עשירים בסיבים מציקים לך פחות. בברכה,דנה