היצרות במעי בעקבות מחלת קרוהן - ואכילת פירות טריים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני בן 24 חולה קרוהן. לאחרונה התחזקה אצלי ההיצרות הקיימת אצלי במעי הדק הסופי. ההחמרה התגלתה לאחר שאכלתי כמות מסויימת של גרגרי תירס וזה גרם לי אפילו לסתימת מעיים קטנה. בעקבות כל אלו קיבלתי הנחייה מקצועית להימנע מסיבים תזונתיים (כי לא מתפרקים) ככל הניתן, ולכן בין היתר להימנע מפירות וירקות טריים. אך לפעמים זה חסר לי. רציתי לשאול, האם יש פירות שבהם באופן משמעותי פחות סיבים תזונתיים שאינם מתפרקים? ושלכן פחות יכולים להוות לי בעיה אם אוכל אותם טריים ? ואם כן מהם הפירות הללו. אולי אגס? קיווי? לעזרתך אודה מאוד,
שלום דניאל, באופן עקרוני כל הפירות והירקות מכילים סיבים בכמות די גדולה.כמובן שאפשר לנטרל מעט את ההשפעה והכמות. לגבי פירות- במקום פרי שלם ניתן לסחוט ולסנן את המיץ. חשוב מאוד להבעיר תהליך סינון כדי שהסיבים לא יעברו. כל מיץ פרי תקף.אפשר לאכול ענבים מזן ללא חרצנים בלי הקליפה, בכמות קטנה. לגבי ירקות- מלפפון קלוף דל מאוד בסיבים. אפשר קישואים ללא קליפה מבושלים, תפוח אדמה ללא קליפה מבושל. אפשר להכין מרק ירקות ולסנן. ניתן גם לאכול עגבניה בתנאי שמקלפים וללא הגרעינים. בברכה,דנה