IBS
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, שמי יעל ואני בת 22 וסובלת מ- IBS-תסמונת המעי הרגיז המתבטאת בעיקר בעצירויות, גזים, נפיחות. רציתי לשאול האם סיבים תזונתיים כגון קמח מחיטה מלאה, ירקות ופירות- מזיקים או תורמים לכך? בנוסף, רציתי לשאול הם לחם שיפון הוא גם מסוג סיבי החיטה? תודה. יעל
לקריאה נוספת והעמקה
שלום יעל, אין פה עניין של מזיק או מועיל, יש עניין של הרגשה וכיצד משפיע עליך. בעיקרון,סיבים תזונתיים מוגדרים כמועילים לבריאות אך ישנם אנשים הרגישים יותר לנוכחותם וזה מתבטא בגזים, נפיחות ועוד. שיפון הוא סוג של דגן ולא חיטה, עשיר מאוד בסיבים ויכול להגרום לאותה תחושה. פשוט צריך לנסות. המלצתי, פני לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה