אכילת מרקים בלבד
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי, אני בן 30, לא אוכל בצורה מסודרת ולא אוכל בריא. המשקל שלי תקין גובה מטר שמונים ושוקל 77 קילו בערך או פחות. אני אוכל המון מזון מעובד, מוצרי חלב, ושוקולד. לוקח תוספי ויטמינים בכדורים מדי פעם. בנוסף אני כמעט לא אוכל בשר מטעמי מצפון. אבל כן קצת ביצים וקצת דגים פה ושם. אני מאד אוהב מרקים ולבשל מרקים , לנסות לערבב דברים. חשבתי אולי להתחיל לאכול הרבה מרק ירקות, כל יום קערת מרק עם מגוון ירקות מבושלים וגריסים , ולתבל אותו. קראתי שבמרק הויטמינים הולכים לאיבוד אבל המינרלים לא. אני לא מבין כל כך את המשמעות של זה. זה אומר שמי שחי רק ממרק נטו ימות ממחסור ויטמינים ? או שזה לא כל כך קריטי והעיקר שיש במרק ירקות. תודה
שלום רובי, אכילה מאוזנת אינה כוללת העברה ממצב קיצוני אחד לשני. הרעיון הוא לצרוך מכל קבוצות המזון, בכל צורת בישול, בכל מרקם וצבע. אם אנחנו מתמקדים באופן אחד או קבוצה אחת של מזון או בישול אנחנו עלולים להחשף לחסרים תזונתיים בהמשך. ניכר כי אתה צריך הכוונה מסודרת, פנה לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי. בברכה,דנה