תחליפי סוכר ומיקרוגל מסוכנים לבריאות ?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/02/2011 | 19:25 | מאת: יאיר

שלום לדיטאניות המומחיות אשמח לעזרתכן. 1.שמעתי מרבים שתחליפי הסוכר מסוכנים לבריאות. סכרין.-- ציקלמט ( ולא רק בכמויות גדולות בחולדות לסרטן כיס השתן ) אספרטיים --K משהו--סוכרלוז ( כי אטומי הכלור שהחליפו משהו בסוכר מצטברים בתאי השומן כמו ה DDT ) סטיביה ( כי טעמה מר שמעיד על חומרי רעל ). מהי הסכנה בהם לבריאות ? 2. מיקרוגל מסוכן לבריאות בגלל הקרינה שלו על המזון. אפילו איזו דר לתזונה מאיה אמרה בטלויזיה משהו בכיוון זה. מה האמת ???? אני מודה מראש לעזרתכן. האם יש אולי גם מאמרים מדעיים שאשר אולי לשלוח לי --ואנסה יחד עם תשובותיכן--להשליט סדר בבלבולת ובתחושת הסכנה לבריאות מהנ"ל. יאיר

לקריאה נוספת והעמקה
25/02/2011 | 12:03 | מאת:

שלום יאיר, לגבי סכרין, העדויות לרעילות וסרטן אכן בעלי חיים ולא בבני אדם. אני בכל מקרה ממליצה להמעיט או להמנע מצריכתו. לגבי סטיביה וסוכרלוז- אין נכון להיום שום הוכחה לרעילות או בעיה, וכל נושא ה- DDT הינו נכון להיום בגדר הבל הבלים. לגבי מיקרוגל- ישנם הטוענים ששימוש בו אכן משנה את מבנה החלבונים והפחמימות במזון לחומרים מסוכנים ו/או מסרטנים. גם במקרה זה אני ממליצה להוריד שימוש. בברה,דנה