רגישות לירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

18/02/2011 | 13:12 | מאת: אורנה

שלום וברכה. אני יודעת שניתן לפתח רגישות למוצרים שונים כגון מוצרי חלב (אי סבילות ללקטוז), פירות (רגישות לפרוקטוז), מוצרי לחם (צליאק) ועוד... ברצוני לדעת האם ניתן גם לפתח רגישות לירקות כמו שניתן לפתח רגישות למוצרים הנ"ל. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
18/02/2011 | 20:47 | מאת:

שלום אורנה, באופן תאוריטי, הכל אפשרי. לרוב מדובר ברגישות לירק מסויים ולא לכל הקבוצה. כנ"ל לגבי פירות ופרוטוז ולכל קבוצות המזון. יש להפריד בין רגישות כמו לקטוז ופרוקטוז לאלרגיה כמו במקרה של צליאק או אלרגיה לחלבונים אחרים כגון חלבוני חלב הפרה או ביצה. בברכה,דנה