גזים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/02/2011 | 09:39 | מאת: שי

אני בן 78, בריא ובכושר גופני טוב מאד. מזה חודשים אחדים אני סובל מריבוי גזים במערכת העיכול, ולעתים גם מעצירות. השוויתי את תפריט התזונה שלי עם רשימת מוצרי המזון העלולים לגרום לתופעה זו, ונראה לי שהגורם הסביר ביותר הוא החלב ומוצריו(אני צורך מדי יום כוס של איירן/יוגורט נוזלי, גביע יוגרט טבעי, כמאה גר' גבינה לבנה (סקי 5% ומעט גבינה למריחה). אינני נוטה לוותר על החלב ומוצריו. שאלתי: האם שימוש בתרוה או תוסף אחר המכיל לקטאז עשוי להיות הפיתרון לבעיה? אם כן: מהו המרשם המועדף, והאם יש צורך במרשם רופא?

לקריאה נוספת והעמקה
07/02/2011 | 16:15 | מאת:

שלום שי, לאור גילך ושינויים בהרגלי יציאה, יש לפנות לרופא לבירור. לא סביר שפתחת בגיל 78 רגישות למוצרי חלב ובטח לא אחרי שאתה רגיל לאכול אותם כל הזמן. ככל הנראה מדובר בתופעה אחרת ויש לבררה ביסודיות.ישנה נטיה בגיל המבוגר לעצירות וגזים, אך אם השינוי חל ללא כל שינוי באורח חיים מעבר לכך, הדבר מחייב בירור. בברכה,דנה