חלבון מלא
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום. אני יודע שמוצרים שמכילים חלבון מלא (את כל חומצות האמינו החיוניות) מונים ביניהם בשר, עוף, דגים וביצים. אני גם יודע ששילוב של דגנים וקטניות יוצר שילוב צמחוני של חלבון מלא כזה. חשוב לי מאוד לקבל מספיק חלבונים בתזונה, ולכן אני צורך בעיקר עוף ודגים כגורם חלבוני. אישית, אני מאוד אוהב גבינות, אבל פעם מישהו אמר לי שהן אינן מכילות חלבון מלא כמו בשר וביצים. לאור דברים שקראתי בזמן האחרון, רציתי לשאול האם זה באמת נכון? או שגבינות כן מכילות חלבון מלא ואיכותי ויכולות להוות תחליף למנת חלבון בשרית/עוף/דגים בארוחה? האם גבינת פטה למשל המכילה 17 גרם חלבון שוות ערך ל-17 גרם חלבון מן החי? אשמח לתשובות, תודה רבה!
שלום אבינועם, ישנם שני חלבונים הנחשבים לחלבון מלא : ביצה ומי גבינה (whey). בסדר הרשימה נמצאת ביצה, אח"כ דגים וגבינות ורק אח"כ הבשר, לכן גבינה מהווה תחליף מצויין לבשר מבחינה חלבונית, אך צריך לקחת בחשבון שאנו מחפשים עוד מרכיבים במזון כגון ברזל, B12, אבץ ועוד, ששם הבשר מקבל משקל חשוב יותר. הנכון ביותר לשלב בין כל מקורות החלבון מן החי ומן הצומח. בברכה,דנה
תודה! אני שמח לשמוע שזה כך, כי אני אישית מאוד אוהב גבינות, אבל אני די מכריח את עצמי באופן קבוע לאכול עוף ובשר וכו'.. זה לא שאני לא אוהב, אלא פשוט לא כמו גבינות, ובגלל שאני מקפיד על תפריט מאוזן מבחינה קלורית, חבל לי להקריב משהו שאני באמת אוהב תמורת משהו אחר רק בגלל החלבון.. מבחינת ברזל, יש לי המון, בעיקר מגמבה וכו'. עדיין אצרוך בשר בשביל המרכיבים האחרים, אבל פשוט פחות.. תודה שוב (: