פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/11/2010 | 12:04 | מאת: גלית

בהמשך להודעה קודמת בספרו של יעקב אילני המזון והבריאות הוא כותב כי הזרעיםוהכוספה(שאריות מיצוי השמן) מכילים חומרים מזיקים לבריאות כגון:גיקוזיד היוצר את הציאניד הרעילה.ואין משתמשים בו לצרכי מאכל .בעבר שימשו הזרעים מאכל לציפורים.החומצה ההידרוצינית המצוייה בו, חומצת התכלת,חומר רעיל חזק,533מ"ג ב-100 גרם.לכן יש להשתמש בו רק לרפוי חיצוני. האמת שגם אותי זה מלחיץ לקרוא וגורם לך לחשוב פעמיים, למרות הסגולות הידועות שלו. תודה על הסבר מעמיק ואת דעתך על מה שהוא כותב.תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
24/11/2010 | 11:02 | מאת:

שלום גלית, כמו שאמרתי, מדובר בכמויות שרובנו לא מגיעים ביום יום. אין המלצה לצריכת זרעי פשתן כלל וכלל, לא מבחינה בריאותית ולא מכל בחינה אחרת. גם אין המלצה לכמות. כל עוד צורכים במינון סביר ( עד כף לימה) איני רואה סכנה צפויה. הואיל ולא נחקר לעומק אני גם לא ממש ממליצה לאנשים להוסיף פשתן לתזונה היומית. בברכה,דנה