טיגון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום , אני לא יודע אם זה הפורום הכי קרוב לשאלה שלי אבל אני בטוח שתדעו לענות. יצא לי לשמוע המון דברים על איזה שמן הכי בריא לטיגון וכל פעם אני שומע דברים אחרים כי זה תלוי במה ואיך מטגנים ויש שמנים שטובים (יחסית כמובן) עד טמפ מסויימת ואז הם ממש לא טובים וכו' . הדבר הראשון והחשוב שאני רוצה שתכתבו לי זה לגבי איזה שמן הכי בריא לטיגון כרובית וטיגון ירקות (בסגנון סיני), עם התייחסות לשמן זית וקנולה בהקשר של כרובית וטיגון סיני . ויהיה נחמד עם תעשו סדר לגבי השמנים הפופולריים מה בריא יותר ופחות ובאיזה מצבים , אבל זה פחות חשוב. תודה רבה
שלום אבי, בכל מקרה השמן המומלץ לטיגון מבחינת נקודת עישון הוא שמן קנולה וגם שמני זית איכותיים, אך עדיף שמן קנולה. בקרוב יתחיל שימוש בשמן אבוקדו, אך מידע יותר עדכני לגביו יהיה בשלבים מאוחרים יותר של המחקר.שאר השמנים פחות מומלצים לשימוש באופן כללי. בברכה,דנה