מאכלים חריפים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב. האם יש תרומה מסוימת של מאכלים חריפים לגוף? מנגד האם זה נכון שאוכל חריף מוריד את רמת הסרטונין במח?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אריאל, אין ממש מחקרים המראים תועלת למזון חריף. החריפות נובעת מהמגע של החומר הפעיל עם בלוטות הטעם וצריבתן (פתיחה שלהן). חריף אינו טעם למעשה. לרוב מזון חריף משולב עם מרכיבים כגון פלפלים ועגבניות שעשירים בנוגדי חמצון, אז אולי מכאן התועלת ולא מהחריפות. לא ידוע לי כיצד מזון חריף מוריד סרוטונין במוח, הואיל ולא מדובר ממש במרכיב אחד אלא בהשפעה שלו על בלוטות הטעם. בברכה,דנה