טבעול או מנת עוף, לחם שחור או עינן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2010 | 12:31 | מאת: רוני

שלום רב, אנו מנסים להתמודד עם הקושי בדבר מציאת ארוחה טעימה ומשביעה מחד, ומאידך - בחירה בברירת המחדל (מאחר שלהערכתנו זו ההגדרה של מצב התזונה שלנו) הטובה ביותר. א. בדרך כלל אנו מנסים לאכול ארוחת צהרים המכילה תוספת 'בריאה' כמו: אורז מלא, פירה ללא מלח, קוסקוס מלא - בליווי עדשים מונבטות, או ירקות עלים (בדרך כלל: חסה), ירקות קפואים כמו: אפונה, שעועית, תירס וכדו'. הבעייה עם כל הסעיף הזה שאנחנו לא מסוגלים לוותר על מנת החלבון היומית. השאלה - במצב זה, מה עדיף? צריכת חלבון מן החי (בדרך כלל מוצרי עוף או הודו טחון) שמבושל על ידינו תוך הקפדה על רמה נמוכה יחסית של שמן, הימנעות מטיגון, הרבה מלח, תיבול חזק מדי וכדו'. או מוצרי טבעול המכילים כמות גבוהה של נתרן ולכאורה גם, רמה גבוהה של שמן - אך מנגד הם אינם מן החי (שלמיטב ידיעתנו אינו כליל השלמות)? ב. יש לנו תאומות בנות שנה שעושות את צעדיהן הראשונים באכילת אוכל של מבוגרים, אנו מנסים לאחרונה לתת להם לחם עם טחינה מלאה+דבש (מגיל שנה)/סילאן. 1. האם זהו מזון ראוי עבורן? 2. האם עדיף לתת להן לאכול לחם רגיל או לחם עינן שאותו אנו צורכים עבורנו בדרך כלל. אגב, גילנו - סוף שנות העשרים. סליחה על האריכות ותודה מראש, רוני

לקריאה נוספת והעמקה
08/10/2010 | 14:51 | מאת:

שלום רוני, לגבי מנת החלבון, עדיף חלבון מן החי על פני התחליפים, מכל הבחינות. לגבי הילדות- מזון זה נחשב ראוי, חושב לזכור כי ישנה נטיה לאלרגיה לשומשום, שימו לב. לגבי הלחם, כל סוג מתאים בשלב זה. בברכה,דנה