האם חימום במיקרו אכן הורס את הערך התזונתי של המזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/10/2010 | 02:57 | מאת: קרין

כולנו כבר יודעים שחימום מזון במיקרו בכלי פלסטיק מוציא כימיקלים לתוך המזון. כולם כבר יודעים שקרינת המיקרו מסוכנת. מה שלא כולם יודעים הוא שגלי המיקרו משנים את ההרכב המולקולרי של המזון כך שכל הירקות הבריאים לכאורה שחיממנו הופכים לערימת קלוריות שיכולה אף לסרטן. כך טוענים אתרים שונים בארה"ב, שוויץ ואוסטרליה. אנא הסתכלו בקישור הנ"ל ואמרי לי האם יש אמת בדבר. בינתיים אני לא משתמשת במיקר כלל ושוקלת לזרוק אותו מהבית. אני מחממת הכל בטוסטר. לוקח יותר זמן אבל שומר על הערך התזונתי של המזון. באנגלית: http://www.globalhealingcenter.com/microwave-ovens-the-proven-dangers.html תרגום לעברית: http://www.akkonet.co.il/forums/viewtopic.php?f=19&t=6099

לקריאה נוספת והעמקה
06/10/2010 | 12:28 | מאת:

שלום קרין, גם איני חובבת מיקרוגל, ומעדיפה בישול רגיל על האש או בתנור בטמפ' סבירות. ככל שהבישול קצר יותר וטמפ' נמוכה יותר, כך נחשב לפחות מזיק מבחינה חמצונית. לצערי, המידע שיש לגבי הכנת מזון במיקרוגל לוקים בחסר, רוב המאממרים בנושא ישנים למדי ולא מחקרים איכותיים במיוחד. הואיל וישנן אפשרויות בישול אחרות ממיקרו, הייתי בוחרת בהן בכל מקרה. בברכה,דנה